Chocolate Oscuro 75% dark chocolate from Wampusirpi Honduras

Organic bean-to-bar chocolate from Honduras

Palato Chocolate

Chocolate Oscuro 75% dark chocolate from Wampusirpi Honduras

Organic bean-to-bar chocolate from Honduras

Neu
€5.90 *

Prices incl. VAT plus shipping costs

  • 48 g (€12.29 * / 100 g)
  • 0.065 kg
  • Palato Chocolate
  • 143-0010

Available to ship
Standard Delivery time approx. 1-4 workdays within Germany. Please allow 1 week within Europe.

Awards

Chocolate Oscuro 75% dark chocolate from Wampusirpi Honduras Organic bean-to-bar chocolate from Honduras

Der Kakao kommt aus Wampusirpi, im Departemento Gracias a Dios mitten im Dschungel im Nordosten an der Küste von Honduras. Im osten von Honduras, das an den Nordosten von Nicaragua grenzt, gibt es mehrere Reservate um die Natur zu schützen. Der Kakao wächst im Rio Plátano Biopshere Reservat. Der Trinitario Kakao wird von Kleinbauern nachhaltig angebaut. Es ist die einzige Frucht, die sie verkaufen können, um davon zu leben.

Die Region ist sehr abgelegen und hat noch nicht überall Strom, es werden zum Großteil Dieselgeneratoren benutzt. Ebenso wenig gibt es Straßen. Man erreicht die Gemeinde am ehesten mit dem Flugzeug oder über den Fluß Patuca.  Malaria und andere ansteckende Krankheiten sind allgegenwärtig. In der ganzen Gemeinde, die sich über 2.500 qm erstreckt, leben knapp unter 6.000 Menschen.

Die Schokolade hat neben Kakao und Zucker, keine weiteren Zutaten. Obwohl nicht Bio zertifiziert, wird der Kakao nachhaltig angebaut. Der Kakao hat Aromen von Nüssen und Toast, aber kaum fruchtige Noten.

Monica Pedemonte, die Gründerin von Palato Chocolate lebt in der Hauptstadt von Honduras, in Tagucigalpa im Westen des Landes.

Sie stellt die Schokolade von der Bohne bis zur Tafel her. Die Schokolade ist eine Bean-to-Bar Schokolade.

Probieren Sie die dunkle Schokolade 75% Chocolate Oscuro Cacao Wampusirpi Honduras von Palato Chocolate aus Honduras.

Producer / Distributor
Colonia Castaño Sur, paseo Virgilio Zelaya Rubí #2707 Tegucigalpa,Honduras
Characteristics
Year of Award: 2019
Product type: Bar of Chocolate
Chocolate type: dark chocolate
Bean Origin: Honduras
Continent of Origin: Chocolate from Central America
Cocoa content: 75 %
Cocoa Bean: Trinitario cocoa bean, Trinitario cacao bean
made: Bean-To-Bar Chocolate, Single Origin Chocolate
Made in: Honduras, Hondurian chocolate
Packaging: off-white
Sustainability: directly traded, Chocolate Fairly traded, Organic quality (not certified)
Health: suitable for vegetarians, vegan-friendly
Awards: Regional Silver - Intern. Chocolate Awards
customizable: sleeve, Sticker
earthy aromas of: Bread
Chocolate strength/body: chocolatey, dark creamy, harmonic
milk flavour: Cream
roasted flavors: Cocoa, roasted almonds, Toast
nut flavours: Cashew, pecan
Related links to "Chocolate Oscuro 75% dark chocolate from Wampusirpi Honduras"
Ingredients
Cocoa nibs, cane sugar. May contain traces of milk and nuts.
Manufacturer information and without guarantee on our part. Please always pay attention to the list of ingredients on the product.
Nutritional values
Nährwerte pro 100g GDA*
*GDA = Guideline Daily Amount: Richtwerte für die empfohlene Tageszufuhr, basierend auf einer Ernährung von täglich 2.000 kcal für eine erwachsene Frau
Energy 2,080 kJ
520 kcal
26 %
Total Fat 28.0 g 40 %
of which saturated fats 14.0 g 70 %
Kohlenhydrate 56.0 g 21 %
davon Zucker 24.0 g 27 %
Eiweiß 8.0 g 16 %
Salz 20 mg 0 %
Other customers rated Chocolate Oscuro 75% dark chocolate from Wampusirpi Honduras
Write the first review and help other customers. Thank you for your support.
Ihre Meinung

The fields marked with * are required.

customer service +49 - 511 - 78 09 43 70 Mon-Fri 10 am - 6 pm

We speak english