Berger Feinste Confiserie
Berger Feinste Confiserie was founded in 1994 by Hubert and Christine Berger in their garage in Lofer in the Salzburger Saalachtal in Austria. They wanted to specialize in fine chocolates and other sweet works of art made from chocolate. Today not only the own branches, but also other retailers at home and abroad are supplied.
The family attaches great importance to regional ingredients . The cream, various herbs, spices, jams, milk, nuts and fine brandies all come from the immediate vicinity, if possible. Most of the products in the factory are handcrafted by the company's own employees. Nuts are caramelized in the classic way in a copper kettle. The chocolatiers, candy makers and confectioners produce pralines, truffles, filled and unfilled chocolate bars with great attention to detail and craftsmanship.
The sweets are packaged like small works of art with loving banderoles, bows, candy boxes and chocolate boxes. They are all wonderful gifts made of chocolate .
An excellent company
Berger Feinste Confiserie is organic certified. This means that all ingredients come from organic farming, with no artificial additives. The Fairtrade Seal has been used since 2016 and fair trade has been supported. The family business has received other awards. Among other things, the Salzburg regional award, the award "Austria's best family company" to name just a few.
The " Mountain Legends " chocolate bars are filled with regional ingredients such as fruit brandies, apples, mint, meadow flowers and amber herbs. All fillings are made with hay milk. The hay milk cows are fed only naturally with hay, grass and herbs, even in winter. This is how the milk gets its intense taste.
The Trufleu are individually wrapped chocolates with a motto tag for a birthday, holiday or greeting to loved ones. A nice idea and an original gift idea. The name is probably a combination of truffles and fleurs - truffles and flowers - a nice idea.
The Berger Feinste Confiserie has built an excellent reputation over the years as a creative, sustainable and regionally oriented manufacturer.
Ein ausgezeichneter Betrieb
Die Berger Feinste Confiserie ist Bio zertifiziert. Dies bedeutet, dass alle Zutaten aus ökologischer Landwirtschaft kommen, ohne künstliche Zusätze. Seit 2016 wird das Fairtrade Siegel geführt und der faire Handel unterstützt. Der Familienbetrieb hat noch weitere Auszeichnungen erhalten. Unter anderem den Salzburger Regionalitätspreis, die Auszeichnung "Österreichs beste Familienunternehmen" um nur einige zu nennen.
Die Tafelschokoladen "Berglegenden" sind mit regionalen Zutaten wie Fruchtbränden, Äpfeln, Minze, Wiesenblüten und Amkräutern gefüllt. Alle Füllungen werden mit Heumilch hergestellt. Die Heumilchkühe werden nur auf natürliche Weise mit Heu, Gräsern und Kräutern gefüttert, auch im Winter. So erhält die Milch ihren intensiven Geschmack.
Die Trufleu sind einzeln verpackt Pralinen mit Motto Anhänger zum Geburtstag, Feiertag oder einem Gruß an die Lieben. Eine schöne Idee und originelle Geschenkidee. Der Name ist vermutlich eine Wortkombination aus Truffes und Fleurs - Trüffel und Blumen - eine hübsche Idee.
Die Berger Feinste Confiserie hat sich im Laufe der Jahre einen exzellenten Ruf als kreative, nachhaltig arbeitende und regional orientierte Manufaktur erarbeitet.