• Weather-appropriate Vshipping with cold pack!
  • Worldwide shipping via DHL
  • Huge selection of products
  • Service hotline: +49 511 - 78 09 43 70

The history of Beschle Chocolatier Suisse dates back to 1898. The confectionery was founded by Ernst Beschle in Basel. Then as now, all specialties are prepared by hand with great attention to detail.

For more than 100 years we have been continuously striving for the highest quality. If raw materials became scarce - such as during the two world wars - or not available, alternatives were not looked for, but production was abandoned. This principle still applies today: only the best ingredients are used for production.

Only selected fine cocoa beans such as Criollo - or Trinitarian beans used. These are supplemented with fine roasted aromas during the roasting process and thus achieve an even more intense taste. The cocoa beans come from South America, more precisely Venezuela. Another exclusive cultivation area, from which the Trinitario beans originate, is Madagascar. The chocolate is refined with Swiss products and according to our own recipes. The passionate care of the craft and the ceaseless search for the best ingredients has recently led to a joint project which aims to shape the best cocoa beans in the world into exquisite Swiss chocolate products.

Award-winning Swiss chocolate creations

The two white chocolates were created in collaboration with artists: Matcha and Lassi. Both the chocolate itself and the packaging deserve attention. In this case, the well-known Matcha tea from Japan comes from the renowned Les Gourmandises de Miyuko company. The Lassi chocolate consists of white chocolate with 40% cocoa content made in Switzerland and the Indian yogurt Lassi, as well as lemon and orange zest. We are happy to serve the chocolate with our Chardonnay from Schriesheim.

Pascal Beschle produces the recipes for dark chocolate with rosemary and lemon thyme or fleur de sel and pistachio. The famous Swiss milk chocolate should not be missing in the range and is represented with the Grand Cru Maracaibo 38%. Almost all chocolates have won a prize at the International Chocolate Awards or the Academy of Chocolate. Enjoy the Swiss chocolate from Beschle Chocolatier Suisse from Basel from the online shop of chocolats-de-luxe.de .

Unfortunately, Beschle Chocolatier 2018 was sold. The new owner currently does not want to export, so we no longer sell chocolates.

Für alle Kreationen werden nur auserlesene Edel-Kakaobohnen wie etwa Criollo- oder Trinitariobohnen verwendet. Diese werden bereits bei der Röstung mit feinen Röstaromen ergänzt und erreichen damit einen noch intensiveren Geschmack. Die Kakaobohnen stammen unter anderem aus Südamerika, genauer Venezuela. Ein anderes, exklusives Anbaugebiet, von welchem etwa die Trinitario Bohnen stammen, ist Madagaskar. Verfeinert wird die Schokolade mit Schweizer Erzeugnissen und nach eigenen Rezepturen. Die leidenschaftliche Pflege des Handwerks und die unaufhörliche Suche nach den besten Zutaten hat jüngst zu einem Gemeinschaftsprojekt geführt, welches sich zum Ziel macht, die besten Kakaobohnen der Welt in erlesene Schweizer Schokoladenprodukte zu formen.

Preisgekrönte Schweizer Schokoladen Kreationen

In Zusammenarbeit mit Künstlern entstanden die beiden weißen Schokoladen: Matcha und Lassi. Sowohl die Schokoladen selbst, als auch die Verpackung verdienen Aufmerksamkeit. Der bekannte Matchatee aus Japan stammt in diesem Falle aus dem renommierten Hause Les Gourmandises de Miyuko. Die Lassi Schokolade besteht aus weißer Schokolade mit 40% Kakaoanteil made in Switzerland und dem indischen Joghurt Lassi, sowie Zitronen- und Orangenabrieb. Wir reichen die Schokolade gerne zu unserem Chardonnay aus Schriesheim.

Aus der Manufaktur von Pascal Beschle stammen die Rezepte der dunklen Schokolade mit Rosmarin und Zitronenthymian oder Fleur de Sel und Pistazie. Die berühmte Schweizer Milchschokolade darf im Sortiment nicht fehlen und ist mit der Grand Cru Maracaibo 38% vertreten. Fast alle Schokoladen haben einen Preis gewonnen bei den International Chocolate Awards oder der Academy of Chocolate. Genießen Sie die Schweizer Schokolade von Beschle Chocolatier Suisse aus Basel aus dem online Shop von chocolats-de-luxe.de.

 

Switch to homepage
customer service +49 - 511 - 78 09 43 70 Mon-Fri 10 am - 6 pm

We speak english